+38 (063) 841-10-85
+38 (0472) 56-79-66

Варіанти штор

Для прихильників класики підійдуть звичайні класичні штори, хоча зараз вони чудово поєднують в собі останні тенденції моди і елементи різних стилів. Найважливіше у виборі штор - це тканина, з якої вони будуть зшиті. Тканина може бути незвичайної вичинки, малюнка і фактури. Головне правило - поєднання із загальним інтер'єром. Дуже важливо зовнішнє освітлення кімнати. Там, де у вікна цілий день світить сонце, знадобляться портьєри. У темній кімнаті буде досить легкого тюлю. Одна і та ж штора може поєднувати функцію портьєр і тюля.

Зараз дуже модні тканини, де в тюлі зустрічаються вставки льняних елементів - така напівпрозора тканина створює відчуття легкості, розсіюючи яскраві сонячні промені. Дуже модні шовкові і тюлеві тканини, вони оброблені таким чином, що створюється ефект "жування", який зберігається навіть після прання і прасування. Цікаво виглядають тканини з прорізами-віконцями і різною на просвіт фактурою: десь пропускають світло, десь повністю затемняють. Тюлева тканина теж представляє широку різноманітність фактур і малюнків, може бути або з графічним орнаментом, або з рослинним малюнком. Дизайн і фасон штор вибирається виходячи з поєднань ліній, що підходять до інтер'єру. Штори можуть бути з ламбрекенами і без.

Ламбрекен - це верхня, окрема частина штори, що висить під самим карнизом. У стилі модерн, де передбачається плавність ліній, ламбрекен повинен повторювати силует якої-небудь деталі меблів, наприклад, спинки ліжка або різьбленої панелі шафи. А в стилі кантрі, дуже популярному зараз, допускаються бантики і зав'язочками, кільця і рюшечки. Такі штори особливо стильно виглядають в дитячих кімнатах і в заміських домaх.

Французькі штори відносяться до класики. Ці штори у багатьох асоціюються з театрами, кабінетами, будинками культури, клубами та іншими політичними та культурними установами. Французькі штори являють собою окремі секції, утворені з рівних напівкруглих складок тканини. Для французьких штор використовується, як правило, шовк світлих тонів або легкий прозорий тюль будь-яких кольорів і відтінків. Такі штори ідеально підходять до вітальні і спальні, де стоять класичні та антикварні меблі. Часто французькі штори поєднуються з класичними портьєрами з кистями і ламбрекенами. Вони прекрасно підходять для арочних вікон, піднімаються як в ручну, так і від електродвигуна.Римські штори - одні з найбільш модних новинок, дуже популярні серед тих, хто любить все найсучасніше.

Римські штори схожі і на жалюзі, і на французькі штори. Від перших вони відрізняються суцільним полотном, що не розділене на окремі ламелі, від других - прямотою ліній. Римські штори - це рівне полотно тканини, розділене на рівні секції. У кожну таку секцію для її обмеження і фіксації вшиваються горизонтальні жорсткі планки. Римські штори піднімаються так само, як горизонтальні жалюзі: вручну, потягнувши за шнур управління, або від електродвигуна. Римські штори - це зручно, практично і дуже сучасно. Обмежень у виборі тканини для римських штор практично не існує. Їх шиють з щільної або тонкої тканини, з льону або тюля. Оскільки це рівне полотно, тканину можна вибирати з оригінальним малюнком - складки його приховувати не будуть.

Австралійські штори - відносяться до одних з останніх "писків" моди. Австралійські штори - це помісь французьких і римських штор - їх відкривають і закривають як римські, але так як в них не вшиті горизонтальні фіксатори, то утворюються плавні напівкруглі складки по ширині всієї штори. Найбільш виграшно такі штори виглядають на невеликих вікнах. Штори з газової тканини світлих, пастельних тонів внесуть ноти таємничості і романтичності в інтер'єр спальні або вітальні. Австралійські штори, зшиті з яскравіших і насичених тканин, підійдуть для дитячих кімнат і їдалень.

Японські штори - це один з найстильніших варіантів оформлення вікна. Японські штори також називають екранними або панельними. Екранні або панельні штори - це декілька цілісних, абсолютно рівних полотен, що не складаються, а переміщаються по вікну як екран або панель, - звідси і назва. Зверху і знизу таких штор - жорсткі вставки, що не дають шторам складатися ні за яких обставин. Ось тут - повний простір для будь-яких прикрас, екрани - це найкращий варіант для любителів оригінальних тканин, що привертає увагу своїм незвичайним малюнком або виробленням. Ще один плюс - така штора практично не збирає пил. Японські штори найкраще підходять для просторих приміщень з великими вікнами. На маленьких вікнах панельні штори виглядають не так ефектно, так як таким шторам потрібний простір.

Екранні штори можуть служити як самостійна деталь інтер'єру, вони сподобаються тим, хто любить мінімалізм і сучасність у всьому, в тому числі і в оформленні вікон.

11111