+38 (063) 841-10-85
+38 (0472) 56-79-66

Жалюзі

Жалюзі, як правило, використовуються для оформлення вікон. Крім захисту від сонця, сучасні жалюзі представляють собою важливий елемент інтер'єру. Сьогодні матеріали для виробництва жалюзі відрізняються багатством кольору і фактури, модельний ряд жалюзі дуже широкий. Все це дозволяє зробити жалюзі популярним елементом декору.

Перш ніж придбати жалюзі, вирішите, як вони будуть кріпитися: у віконний отвір або до стіни над вікном, як карниз для звичайних штор. Коли жалюзі встановлені в віконний проріз, кімната здається більше. Однак, оскільки ламелі (смужки матеріалу, з якого виготовлені жалюзі) повинні вільно повертатися, вони займуть все підвіконня. Жалюзі можуть кріпитися внахлест до стелі або до стіни над вікном. В цьому випадку жалюзі не завадять квітам на вікні.

Замовляючи жалюзі, важливо правильно розраховувати їх габаритні розміри. Якщо жалюзі будуть кріпитися усередині віконного отвору, то від висоти отвору необхідно відняти 1,5-2 см, щоб ламелі не лягали на підвіконня. Якщо кріпити жалюзі до стіни над вікном, то до необхідної ширині додайте з кожного боку по 7-15 см, а до висоти віконного прорізу від 10 см. Відстань між підлогою і нижніми ламелями вертикальних жалюзі має бути не менше 5 см.

Необхідно також продумати в який бік будуть відкриватися-закриватися жалюзі і з якого боку буде управління. Для горизонтальних жалюзі можливі два варіанти управління: ліве і праве. Для вертикальних жалюзі існують чотири варіанти руху ламелей при закриванні:

  • в сторону, протилежну мотузки управління;
  • в сторону мотузки управління;
  • ламелі роз'їжджаються в обидві сторони від центру;
  • з'їжджаються до центру.
11111